Tuintips, bloembollen planten

Tuintips november

Met de tuintips van november gaan wij bezig met het planten van bloembollen. Wilt u in de lente en zomer genieten mooie bloeiende bollen is dit dé juiste tijd om ze te planten. Wilt u zelf de zorg niet dragen voor het onderhoud van uw tuin? Geen probleem, wij ontzorgen u graag van uw tuin. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.

tuintips-bloembollen-planten

Een kleurrijke tuin is een lust voor het oog, en maakt het een stuk gezelliger. krokussen, sneeuwklokjes hyacinten en tulpen zijn zijn prachtige bloemen na een strenge winter en het teken dat de lente gaat beginnen.

De belangrijkste bloembollen kun je onderverdelen in bollen die in het voorjaar bloeien en bollen die in de zomer bloeien.

  • Voorjaarsbloeiende bollen: narcissen, tulpen, blauwe druifjes, sneeuwklokjes en krokussen. Worden in het najaar geplant, het liefst vóór de eerste vorst.
  • Zomerbloeiende bollen (ook wel knollen genoemd): dahlia’s, anemonen, Calla’s, gladiolen en begonia’s. Worden in het voorjaar geplant, het liefst na de laatste nachtvorst.

Wanneer bloembollen planten?

Voorjaarsbloeiende bollen kun je het beste planten vanaf september tot december, het liefst voor de eerste nachtvorst. Zomerbloeiende bollen kun je het beste vanaf het voorjaar planten, zodra de kans op nachtvorst voorbij is tot en met eind mei.

Waar bloembollen planten?

Bollen kun je op verschillende manieren planten: verspreid in een border, in groepjes bij elkaar, tussen het gazon of op het terras in een bloembak. Of ga creatief aan de slag en maak mooie bolpatronen.

Hoe diep moet er geplant worden?

Een handig ezelsbruggetje is dat bollen altijd 2 keer zo diep geplant moeten worden als de bol hoog is. Uitzonderingen zijn Begonia’s en Dahlia’s, die vlak onder het oppervlakte geplant moeten worden.

Wilt u ook in de lente van bloembollen genieten in uw tuin maar heeft hier geen tijd voor? Geen probleem, wij maken graag uw tuin in het voorjaar kleurrijk en een lust voor het oog. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.