Tuintips, uw tuin herfst klaar maken

Tuintips oktober

Met deze tuintips heeft u in mum van tijd uw tuin weer herfstklaar.
Wilt u zelf de zorgen niet dragen voor het onderhoud van uw tuin? Geen probleem, wij ontzorgen u graag van uw tuin. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.tuintips-oktober

Het gazon

  • Omdat de temperatuur van de grond nu nog een stuk hoger ligt dan in het  voorjaar, kun je het gazon nog prima maaien. Binnen enkele weken heb je een mooie grasmat.
    Nu het langzaam kouder wordt is het niet meer nodig om het gazon nog veel te maaien. Je kunt er beter wel voor zorgen dat het gras niet te lang is als we de winter in gaan. Mosvorming ontstaat veel sneller bij lang gras.
  • Het afgemaaide gras kun je tijdens het maaien het beste gelijk afvoeren. Het najaar breekt het gras namelijk niet goed af. Het gevolg is dan dat het gemaaide gras een vrijwel ondoordringbare laag vormt voor lucht en water, waardoor het gras een viltachtig laagje krijgt.

Beplanting in oktober

  • De border kan deze maand nog veranderd worden als je dat wilt. Omdat het blad nog niet afgestorven is, kun je goed zien waar alle planten staan.
  • De hoofdrolspelers van de oktoberborder zijn de asters. Ze geven de borders in het late jaar nog kleur en lokken vlinders de tuin in. Je kunt ze in volle bloei planten. Hoge soorten blijven beter overeind staan als je er een plantensteun bijzet.
  • Oktober is de maand van de bloembollen. Er is buiten dus genoeg te doen met het planten van bollen. Maar niet alleen in de tuin kun je met bollen aan de slag, ook is het leuk om vroegtijdig de bloei in huis te halen.
  • Veel van je planten zijn uitgebloeid en hebben nu rijpe zaden of bessen. Verzamel deze voordat de vogels of de insecten er mee weg zijn. Veel van deze zaaddozen zijn trouwens ideale benodgdheden voor de bloemschikliefhebber.
  • Blijf beplanting water geven, het kan behoorlijk droog weer zijn in oktober.

Wilt u zelf de zorgen niet dragen voor het onderhoud van uw tuin? Geen probleem, wij ontzorgen u graag van uw tuin. Vraag hier vrijblijvend een offerte aan.